Afdrukken
Hits: 1760
Laura vakantie huisdier

Een groot deel van ons huwelijk hebben we in ieder geval een hond en soms zelfs katten gehad.

Eén van die honden was Bas,

een bastaardherder van ca. 45 kg, hondstrouw maar soms ook erg onvriendelijk tegen onbekenden.

In de auto

Als het even kon ging Bas altijd mee op vakantie. Dat wilde hij zelf ook graag, want als de auto gepakt klaar stond voor de reis zat hij er altijd als eerste in! Maar zodra je ging rijden begon hij te janken en te piepen. Dat is echt niet om aan te horen als dat uren doorgaat.

In de caravan

Voor de kampeervakanties met de caravan had ik daar een oplossing voor gevonden: Ik had een plekje voor hem gemaakt in de caravan precies boven de as, waar we hem vastmaakten zodat hij niet heen en weer kon lopen onder het rijden en hij 'lekker' kon slapen onderweg. Zo hadden we èn meer ruimte in de auto èn meer rust.

Simmsee

We zijn zo ook een aantal keren naar Beieren in Zuid-Duitsland geweest. We hadden daar een leuke kleine camping aan de Simmsee gevonden.

Toen we daar een keer kampeerden werd de camping ook bezocht door een zwaan met een paar jongen. Zwanen kunnen erg agressief zijn als ze jongen hebben.

Ik denk dat het Laura was die haar teenslippers had uitgedaan om het water in te gaan. Toen ze die weer wilde aandoen zat de zwaan erbij, die absoluut niemand dichtbij liet. Laura kon het dus wel vergeten om haar slippers aan te doen. Ook hulp van volwassen campingasten mocht niet baten. Toen hoorden we wat er aan de hand was.

Tank

Samen met Bas zijn we er heen gegaan. De mensen waarschuwden ons dat de zwaan ook gevaarlijk was voor Bas. Maar ze kenden Bas ook niet, als die eenmaal in beweging was liet hij zich door niets of niemand afstoppen. De katten uit onze buurt wisten daarover mee te praten, we noemden hem ook wel de kattenpletter.

Ik stuurde Bas op de zwanen af en als een 20-tons tank stoof hij er op af. De zwaan begreep al snel dat hier geen kruid tegen gewassen was en koos eieren voor zijn geld en vluchtte met zijn jongen het water op. Tot ver in het water ging Bas er achteraan en Laura kon haar slippers weer aantrekken!