Leven is sporen achterlaten. Geen mens kan leven zonder dat er iets van zichtbaar achterblijft, als kruimels die we onderweg morsen. Ieders levensweg is in min of meerdere mate te volgen.

Zo is dat ook binnen onze eigen familie. Door de jaren heen hebben we heel veel opwindende, blijde, verdrietige, leuke en avontuurlijke dingen meegemaakt.

Dat is het uitgangspunt van deze rubriek. Een bloemlezing aan herinneringen van elk familielid dat hieraan bijdragen wil !

Eén ding is in ieder geval voor ons beiden wel duidelijk, hoe de omstandigheden ook waren, waar we ons ook bevonden, onze hemelse Vader was daar ook altijd. Dat is voor ons zonder meer de rode draad in ons leven.

Met Samuel kunnen wij daarom zeggen:

Eben-haezer, tot hiertoe heeft ons de HERE geholpen.

En ook:

De HEER zelf gaat voor je uit, Hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen.

Het is inmiddels twee en een half jaar geleden dat mijn wereld veranderde. Vanaf die hele gewone dag, als een donderslag bij heldere hemel,

Schrijf reactie (0 Reacties)

Tijdens de eerste jaren van ons huwelijk woonden we in de Rooseveltstraat in Egmond aan Zee, dicht bij de duinen en hadden we een zwart-witte hond die Wolf heette.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Het afzwemmen op de zeevaartschool.

Onderdeel van het examen op de Zeevaartschool was het afzwemmen. Zoals ook de zwemlessen die we wekelijks hadden gebeurde dat in het zwembad aan de Heilige Weg.

Schrijf reactie (0 Reacties)

1946

Zoals ik al eerder geschreven heb ben ik in IJmuiden in de Ruijterstraat geboren, dat was het jaar 1943.

Schrijf reactie (1 Reacties)

Mijn eerste reis als stuurmansleerling was een reis van Rotterdam naar Australië met de Ommenkerk van de VNS. Deze reis ging via

Schrijf reactie (0 Reacties)

In de tijd dat we in de Kalverstraat woonden heeft mijn vader een aantal jaren een motorbootje gehad. Dat was de Joja,

Schrijf reactie (0 Reacties)

Legendarisch is de geschiedenis van de proefvaart van de Statendam van de Holland Amerika Lijn. Tijdens de proefvaart deden zich grote problemen met de voortstuwing voor.

Schrijf reactie (0 Reacties)

In mijn tijd bij de offshore werd er meestal in de winter niet gewerkt. Met name op de Noordzee zijn de werkzame dagen door het slechte weer zo weinig,

Schrijf reactie (0 Reacties)

Zoals je in een andere kruimel kunt lezen (Joja) hebben mijn ouders het bootje dat ze hadden op een gegeven moment ingeruild voor een strandhuisje.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Een groot deel van ons huwelijk hebben we in ieder geval een hond en soms zelfs katten gehad.

Eén van die honden was Bas,

Schrijf reactie (0 Reacties)

Een groot deel van mijn schooltijd op de HBS/Lyceum heb ik op het Marnix in Haarlem doorgebracht. Eén tussenliggend jaar ben ik naar de dependance in IJmuiden naar school gegaan.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Als christen is het antwoord op bovenstaande vraag eenvoudig: JA. Toch vind ik dat zelf erg kort door de bocht en wil ik wat dieper in proberen te gaan op dit onderwerp.

Schrijf reactie (0 Reacties)